Onderdeel WTMaak 5.0 | Itemtype | Opdracht | Tekenprogramma

Met WinToets wordt een tekenprogramma meegeleverd, WTTekenprogramma, waarmee u cursisten tekenopdrachten kunt laten uitvoeren.

Het itemtype "Tekenprogramma" is alleen beschikbaar voor gebruikers van de EXP en SUITE versies van WinToets. Het programma bevat veel mogelijkheden. De gemaakte tekening kunt u terugzien binnen WTAnalyse en daar beoordelen. Zie onderaan dit document een aantal voorbeelden. Het tekenprogramma is in WTMaak te openen via Hulpprogramma´s.
(c) WTTekenprogramma: De Rode Planeet bv te Zuidhorn.

Het gebruik van dit tekenprogramma, boven een andere, heeft een aantal voordelen:


Figuur: Subtypes bij het itemtype Opdracht.

Een opdracht kan worden aangemaakt via Itemtype | Opdracht | Tekenprogramma. Typ de opdracht in en in principe is het item daarmee klaar. U kunt echter alvast een voorgestructureerde tekening meegeven (door de cursist aan te vullen, te verbeteren, enz.), die in beeld komt als WTTekenprogramma start. In dat geval moet u bij de optie 'Afbeelding' een bestand aanwijzen. Een BMP- of JPG-bestand maakt u met WTTekenprogramma, met Microsoft Paint of met een programma zoals Photoshop of Paint Shop Pro. In het laatste geval moet u de afbeelding dan wel opslaan als JPG. Via een vinkje kunt u aangeven of u de cursist wilt toestaan tijdens het maken van de opdracht te printen.


Figuur: WTTekenprogramma.

De cursist heeft tijdens het werken met WTTekenprogramma de beschikking over de volgende mogelijkheden. Iedereen die weleens met Microsoft Paint heeft gewerkt kan daar mee uit de voeten.


Figuur: In dit voorbeeld moet in een bestaande tekening worden getekend.


Figuur: In dit voorbeeld moeten de namen van personen in een bestaande foto worden aangebracht.


Figuur: In dit voorbeeld moet in een bestaande kaart een looproute worden ingetekend.


Figuur: In dit voorbeeld moeten de namen van onderdelen in een bestaande tekening worden ingetypt.


Figuur: U kunt jonge kinderen een kleurplaat aanbieden.